esmaspäev, 9. november 2009

Võimla pidulik avamine


Möödunud reedel ehk 6. novembril kell üksteist saabusid Tallinna Lilleküla Gümnaasiumisse tähtsad külalised eesotsas Vilja Savisaare ja Toomas Vitsutiga.
Kõrgete külaliste auks toimus spordiklasside pidulik rongkäik võimlasse ning lisaks viidi kooli juhtkonna poolt läbi põhjalik ringkäik meie uues ja täiustatud koolis; muuhulgas külastati kooli raamatukogu, algklasside klassiruume, nii riietusruume kui ka garderoobi, seni suurepäraselt saladuses hoitud elektrisauna (mille kasutusluba paikneb kusagil määramatus tulevikus), arvuti- ja kunstiklasse, jõusaali ja muud vaatamisväärset.

Võimlasse jõuti tegelikult alles ringkäigu keskpaigas; seal viibimise vältel demostreeris härra Prass heatujuliselt uut laevalgustussüsteemi ning kurtis ehitusfirmade vastutulematust tribüünide paigaldamisel (mis olude sunnil ongi seni paigaldamata jäänud). Kogu võimlas veedetud aja vältel olid külalised sunnitud tõrjuma hooletult lendu lastud võrkpalle; kõikide võrkpallide eest aga kahjuks põigelda ei jõutud.

Jõusaalis viibitud ajal imetlesid kõik ruumisviibijad müstilist auku põrandas, mille otstarbeks – nagu peagi selgus – on pikematele sportijatele väljasirutamisvõimaluse andmine. Kuigi majandusjuhataja Prassi sõnul saaks kõiki trenazööridel sooritatavaid harjutusi teha ka looduses, avaldas jõusaal külalistele kahtlemata muljet.

Ringkäik lõpetati veidi enne kella kahtteist väikese külaliste auks kaetud banketilauaga.


Lühikese intervjuu käigus proua Savisaarega selgus, et Lilleküla uus välimus meeldib talle väga, kool olevat soe ning hubane (tõenäoliselt tänu värvigammale). Olles ise käinud kõigepealt 80-liikmelises külakoolis ning seejärel Antsla põhikoolis, oli tal hea meel näha, kui palju uuendusi nüüdisajaks ellu on viidud; oma sõnade järgi õpiks ta ise Lillekülalaadses renoveeritud gümnaasiumis hea meelega. Kuna Vilja Savisaar on ühtlasi ka Eesti Võrkpalliliidu president, oli tema meelest kõige muljetavaldavam loomulikult võimla (kes teab, ehk mõjutas ta arvamust ka tõik, et külastuse hetkel mängiti võimlas nimelt võrkpalli). Pärast intervjuu lõppu kiirustas proua Savisaar järgmisele kohtumisele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar