reede, 6. november 2009

Laste- ja noortefilmide festval ''Just Film''



3.novembril neljandal vahetunnil toimus meie koolis gümnaasiumiklassidele tutvustus tulevasest laste- ja noortefilmide festivalist. See leiab aset 21-28. novembril vastavatud Solarise keskuses. Festivalil saab näha palju esilinastusi selle aasta noortealgatuslikkudest filmidest.
Avapaugu annab film nimega ''Suvebluus'' ja pärast seda hakkab pihta suur filmipidu, kus näidatakse selle aasta parimaid filme kogu maailmast. Kohal on ka selle filmi peategelane Francois Goeske, kes juhatab filmi sisse. Avamiselt ei puudu kindlasti ka hea muusika.
''Just Film'' tähistab 26.novembril ka kodanikupäeva, näidates dokumentaalfilme ja andes võimaluse pärast filmi ka asjatundjatega teema üle arutleda. Näidatavad dokumentaalid räägivad rassismist, ühiskonnast ja võrdsest kohtlemisest.
Kohale tuleb ka muusika workshop ''Elektrolöök'', kus kõik muusikahuvilised saavad ise õppida tegema elektroonmuusikat. Sellel puhul tulevad festivalile kohale ka Soome spetsialistid.
Lastelegi pakutakse seal palju põnevaid filme. Lastefilmide programmi avab film ''Niko-tee tähtedeni'', mis jutustab väikesest põhjapõdrast, kes ei oska lennata, aga tahaks seda väga osata. 22.novembril toimub Solarises aga perepäev, kus kõik mudilased saavad külastada kino koos oma vanematega.
Festival lõpeb auhindade väljakuulutamise ja lõpufilmiga, milleks senistel andmetel on ''Slingshop Hip Hop'', mis räägib Palestiina noortest, kes võitlevad sõja vastu muusikaga. Festival tundub olevat väga tore ja seal leidub palju erineva süžeedega filme. Pilet maksab 30EEK, kuid on olemas ka grupisoodustuse võimalus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar