teisipäev, 10. november 2009

Kanadalased meie koolis

10.novembril külastas meie kooli Kanada delegatsioon, keda saatsid mõned Kanada saatkonna eesti liikmed;huvitatud oldi sellest, kuidas meie riigis toimuvad asjad internetipõhiliselt.Kohal olid ka Tiigrihüppe esindajad, kes tutvustasid erinevaid internetipõhiseod õppevõimalusi ja rääkisid ettevõtte arenguteest.
Kuna ka meie kool on Tiigrihüppega tihedalt seotud, sobis Lilleküla Gümnaasium esitluseks suurepäraselt. Tutvustava kõne pidas ka üks meie kooli inglise keele õpetajatest, Meeri Sild, kes rääkis kooli tehnoloogilistest saavutustest õpetamise alal.

Üht Kanada suursaadikut Scott Heatheringtoni küsitledes saime vastused ka mõnedele küsimustele. Näiteks uurisime, mis neid meie riigi juures kõige enam hämmastas. Vastuseks saime, et nad üllatusid nähes, kui hästi meie ühiskond on vastu võtnud interneti süvakasutamise, veel oldi rahul, et Eestis on elektrooniline internetipõhine töö nii tõhus ja hästi välja töötatud. Järgmiseks küsisime, milliseid meil juba kasutuselolevaid e-süsteeme sooviksid nemadki Kanadas rakendada. Siinkohal vastati meile, et oleks kena, kui ka neil läheks tööle internetihääletus, sest see meelitaks ka noored inimesed hääletama - just nende hääled tänapäevases elukorralduses loevadki. Kolmandaks soovisime teada saada, mida suursaadikule Eestis teha meeldib. Ta vastas, et talle meeldib käia Otepääl suusatamas ning hetkel treenib ta Tartu maratoniks. Presentatsioon möödus meeldivalt ning kõik külastajad jäid kooli eduga rahule.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar