reede, 30. aprill 2010

Professionaalsed muusikud meie koolis!

27. aprillil neljanda ja viienda tunni ajal toimus meie koolis aulas kontsert. Esinesid õpilased Tallinna Muusikakeskkoolist, Arsise Kellade Kool ja Oscar Golbergi muusikakooli õpilased. Esimesena esines Muusikakeskkooli 9 klassi tüdruk kes mängis klarnetit. Järgmiseks mängis klaverit Priidik 10 klassist ning viimasena esinesid Tallinna Muusikakeskkoolist Robert, kes mängis viiulit ning ta ema, kes saatis poissi klaveril. Järgmiseks oli kord Kellade Kooli käes. Arsist esindas väga värvikas seltskond, õpilaste poolt olid esindatud paljud erinevad koolid.

Videod kahest Arsise esitusest:
Oscar Golbergi muusikakooli õpilaste esitus( tehnilistel põhjustel on videol nähtav lugu poolik). :

Rääkisime ka pikemalt mõne esinejaga:
Mõelmad tüdrukud alustasid muusikaga tegelemist 7 aastaselt ning on nüüdseks tegelenud sellega 11 aastat. Väidetavalt olid esimesed neli aastat kõige raskemad, kuid nüüd on muusika kujunenud elustiiliks. Neiud harjutavad umbes neli tundi päevas. Esinenud on nad veel peale Eesti näiteks Berliinis, Hamburgis ja muidugi ka üle terve Poola.
Küsisime paar sõna ka dirigendilt:
Dirigent on kolm aastat seda konkreetset orkestrit juhtinud. Selle gruppiga on nad käinud Prantsusmaal, Saksamaal ning üle terve Poola. Eestis on nad viibinud kolm päeva ning nad on väga rahul. Eestis pidavat olema ilus riik ja inimesed on meeldivad. Siin olles antakse kontsert ka Tallinna Muusikakeskkoolis 28. aprillil.

Ajasime juttu ka Arsise Kellade Kooli dirigendi ja meie enda armsa muusika õpetaja Lemme-Liisiga. Lemme-Liis on Kellade Koolis 11 aastat õpetaja olnud, kontsertansamblis on ta ise mänginud 14 aastat. Tavapärane kellade kooli tund kestab 45 minutit ning kodus iseseisvalt harjutama ei pea. Nõnda viisi kelladega muusika tegemine on väga populaarne Inglismaal. Kontsertansambliga on külastatud ka Hispaania kuningapaari.

24. aprill RIIGIEKSAM - KIRJAND

24. aprillil kell 10.00 alustasid 12 klasii õpilased kõik kirjandi kirjutamist.
Tänavused kirjanditeemad:
1. Ühiskond kui noorsoo väärtuste kujundaja
2. Rahva hing ja iseloom avaldub tema kirjanduses
3. "Õppige seda tõsiselt võtma, mis on tõsiselt õppimist väärt... " (Hermann Hesse)
4. Haridus- kas kohustus või võimalus
5. „Me kõik elame sama taeva all, kuid meil kõigil ei ole üks ja sama silmapiir." (Konrad Adenauer)
6. Ajaloos vastutab kõige eest järelpõlv
7. Kuidas on teaduse ja tehnika areng muutnud inimeste maailmapilti?
8. Argipäev vajab muinasjutte
9. Oo, sport, sa oled raha!
10. Igaühe õnn on kordumatu

Et enne kirjandit tuju üleval hoida jooksis kooli televiisoris slideshow. Nüüdseks on sellest tehtud video mida saab vaadata siin-->

esimene aprill !

KAS TEADSID?


Kui tead midagi, mida meie veel ei teadnud, võid alati kirjutada koolonlahe@gmail.com

JA VEEL :
Uus tulija meelelahutusmaailmas!
Praegune põlvkond veedab suure osa oma päevast internetis. Seal tehakse tööd, kuulatakse muusikat ja laaditakse alla filme. Internetipõlvkond on innovaatiline ja loominguline- orienteerutakse kiiresti, leitakse ükstahes mis informatsiooni, ollakse kursis kõige aktuaalsega maailmas ning peletatakse igavust erinevate internetis olevate meelelahutusprogrammidega. Üha suuremat populaarsust näiteks Msn Messengeri, Facebooki või hasartmängu saidi Triobet kõrval on viimasel ajal kogunud uus ja huvitav meelelahutuslehekülg, mis pakub noortele nii meelelahutust, kui ka loomingulist ja lustakat enesearendamist. Komeedina populaarseks tõusnud meelelahutust saate ise järele proovida aadressil: http://www.felix.ee/?op=body&id=121op=body&id=121.

Koogipäev !

21. aprillil toimus meie koolis koogipäev. Eesmärgiks oli koguda raha maskiballi toetuseks. Küpsetisi olid valmistanud 11 klasside tüdrukud. Abiks oli ka 11 a klassijuhataja Meeri Sild, kes küpsetas kookose-rabarberikooki. Ostjaid olid palju ning seega said kõik koogid müüdud ja tulust oli palju abi balli korrldajatele. Kiitus küpsetajatle ja ostjatele !

Mõned pildid, kuidas 11 a tüdrukut Kadi-Liis, Anna-Liisa, Kelli ja Liisa küpsetasid.
Valmistati viineripirukaid, kirjutkoera ja kaneelirulle !



22. aprillil võis näha kooli peale rohkem esimese klassi lapsi, kui tavaliselt. Tegemist oli 12 klasside viimase koolipäevaga. Viienda tunni ajal toimus meie kooli aulas traditsiooniline kivide jagamine ning peale seda mängud õues.
Kivide jagamisel oli taustaks ka video, kus võis näha palju erinevaid pilte meie kooli lõpetajatest.
Video on oludesunnil lühendatud!


PILDID !



Viienda tunni ajal koguneti saali, kus 12 klasse ootasid esimese klassi õpilased.


Koos lauldi ka tuntud laulu "juba linnukesed.."

Iga lõpetaja sai pehme kotikese kiviga.

Sooviti ka "kivi kotti!"


Lõpetajate viimane tund toimus õues, kus toimusid erinevad mängud.
1. Lõksumäng

2.Viktoriin

3. Lõngamäng

4. Hüppenöör


5.Püramiid



Ja viimaseks keerutati ennas ning peale märguannet tuli joosta koolist minema !

kolmapäev, 28. aprill 2010

Sajandi viktoriin!

Esmaspäeval, 26. aprillil toimus meie koolis meedia nädala raames võimas viktoriin.
Viktoriinil pidid teadmisi näitama ja esikoha nimel võistlema 9.-12. klasside 3-liikmelised meeskonnad, kahjuks 12. klass küll eksamiperioodi tõttu esindatud polnud seega võistlustulle
astusid 9.-11. klasside õpilased. Igat klassi esindas 3-liikmeline võistkond. Viktoriin koosnes 20-st küsimusest ja igale küsimusele olid valikvastused, millest tuli valida just see õige. Võistluse käigus
oli tunda pinget ja näha murdumist nooremate klasside võistlejate poolt ning seetõttu häid tulemusi sealt ei tulnud. 18-ne õige vastusega 20-st tuli võitjaks 11.b kelle järel 15 õige vastusega tuli 10.b - need olid ühtlasi ka auhinnalised kohad. Auhindadeks olid: üks soe tekk meeskonna põhiajule ja abilistele jäid kruusid.
Viktoriini korraldajateks olid kooli õppejõud Daniel-san ja Epp-Mare Kukemelk, kes väga oskuslikult viktoriinil osalejaid ka abistasid.

neljapäev, 15. aprill 2010

Emakeelenädal !


Emakeelenädala raames toimus meie koolis palju erinevaid üritusi. Üheks neist oli lühinäidendi välja mõtlemine loosi teel saadud vanasõna järgi. Näidendeid saadi valmis kahjuks ainult kaks( 12a & 12b). Parimaks kuulutati 12a näidend "Ära hõiska enne õhtut!" mille autoriks oli Mai Kaaver.





















































































Vaata veel pilte:
http://public.fotki.com/krissuh/lillekyla-rahvaga/9aprill10/

http://public.fotki.com/krissuh/lillekyla-rahvaga/pilllt/

Meedia konverents

Täna, 15. aprill, käisime meedia konverentsil Põltsamaal. Kohale jõudes esines Dagmar Lamp, kes on tuntud blogija ja ta on internetis pidanud päevaraamatut juba kuus aastat. Praegu ta tegeleb kirjutamisega ning on seinini vaimustunud internetist ja kõigest sellest. mida see pakub. Seminaris ta rääkis interneti võlust ja valust. Ta rõhutas, et blogida tuleb varjunimedega ja mõistlikus piires. Peale Dagmari esitust laulsid Põltsamaa kooli tüdrukud .
Meie kooli õpilased- Helerin, Krislin, Annika, Kristi ja Risto, esitlesid kooli e-kursust. Me rääkisime postiviisetest ja negatiivsetest külgetest. Samuti küsisime õpetaja Luure käest miks ta valis e-kursue. Vastus oli väga lihtne- ta ei tahtnud et gümnaasiumi õpilased istuksid 8 tundi pingi taga vaid teeksid midagi põnevamat. Me tõime näiteid mõndadest üritustest mida oleme kajastanud.
Lõpus toimus esitluste võitlus. 4 õpilast üle eesti rääkisid enda kooli meedia kasutusest. Võitis Türi gümnaasiumist tulnud Andra Aedma ja Taaniel Stoitšev. Nende esinemine oli hästi planeeritud. Nad tegid ka video, mis kõrvutas vana ja uue õppimis viisi. Tuli välja et paljud eelistavad arvutitega õppimist. Esinesid ka Kuressaare Gümnaasiumist 2 õpiliast ja üks poiss Pelgulinna Gümnaasiumist.

kolmapäev, 14. aprill 2010

Miks Te valisite meile e-kursuse?


11 A klassi õpilased koostasid uurimustöö teemal "Mis on e-kursus." Seega küsisime idee autorilt,et miks just ekursus?
Uurimustööd tutvustatakse ka Põltsamaal 15. aprillil ! Meie klassi esindavad seal Krislin Liiva, Helerin Tiik ja Annika Gebruk. Edu neile !

KEVADBALL !


Meie kooli üheks traditsiooniks on kevadball. Balli korraldajateks on 11 klassid ning sellel aastal valisid nad teemaks maskiballi ! Ball toimub 29. aprillil meie enda kooli aulas kell 19.00-22.00. Meeldivalt aega veetma on oodatud kõik meie kooli 9-12 klassi õpilased, õpetajad ja loomulikult ei saa me ka unustada meie kooli vilistlasi. Seega tule ka sina jalga keerutama! Koha peal veel lisaks suupisted, esinejad ja loomulikult ka üllatused !
Üksikpilet on 50.-
Paar ( poiss+tüdruk) on 75.-
Pileteid võimalik osta 11. klassi õpilastelt ja loomulikult ka kohapealt !
Kui miski jäi siiski selgusetuks saad lisa informatsiooni Annikalt (11b), Liisalt(11b) ja Kadi-Liisilt(11a).
BALLIL NÄEME !