reede, 30. aprill 2010

Professionaalsed muusikud meie koolis!

27. aprillil neljanda ja viienda tunni ajal toimus meie koolis aulas kontsert. Esinesid õpilased Tallinna Muusikakeskkoolist, Arsise Kellade Kool ja Oscar Golbergi muusikakooli õpilased. Esimesena esines Muusikakeskkooli 9 klassi tüdruk kes mängis klarnetit. Järgmiseks mängis klaverit Priidik 10 klassist ning viimasena esinesid Tallinna Muusikakeskkoolist Robert, kes mängis viiulit ning ta ema, kes saatis poissi klaveril. Järgmiseks oli kord Kellade Kooli käes. Arsist esindas väga värvikas seltskond, õpilaste poolt olid esindatud paljud erinevad koolid.

Videod kahest Arsise esitusest:
Oscar Golbergi muusikakooli õpilaste esitus( tehnilistel põhjustel on videol nähtav lugu poolik). :

Rääkisime ka pikemalt mõne esinejaga:
Mõelmad tüdrukud alustasid muusikaga tegelemist 7 aastaselt ning on nüüdseks tegelenud sellega 11 aastat. Väidetavalt olid esimesed neli aastat kõige raskemad, kuid nüüd on muusika kujunenud elustiiliks. Neiud harjutavad umbes neli tundi päevas. Esinenud on nad veel peale Eesti näiteks Berliinis, Hamburgis ja muidugi ka üle terve Poola.
Küsisime paar sõna ka dirigendilt:
Dirigent on kolm aastat seda konkreetset orkestrit juhtinud. Selle gruppiga on nad käinud Prantsusmaal, Saksamaal ning üle terve Poola. Eestis on nad viibinud kolm päeva ning nad on väga rahul. Eestis pidavat olema ilus riik ja inimesed on meeldivad. Siin olles antakse kontsert ka Tallinna Muusikakeskkoolis 28. aprillil.

Ajasime juttu ka Arsise Kellade Kooli dirigendi ja meie enda armsa muusika õpetaja Lemme-Liisiga. Lemme-Liis on Kellade Koolis 11 aastat õpetaja olnud, kontsertansamblis on ta ise mänginud 14 aastat. Tavapärane kellade kooli tund kestab 45 minutit ning kodus iseseisvalt harjutama ei pea. Nõnda viisi kelladega muusika tegemine on väga populaarne Inglismaal. Kontsertansambliga on külastatud ka Hispaania kuningapaari.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar