kolmapäev, 31. märts 2010

Vastuvõtukatsed.

19. märtsil tegid meie kooli 9. klassi õpilased katseid pääsemaks järgmine aasta meie kooli 10. klassi.
Katsed teiste koolide õpilastele toimusid see aasta 23. ja 24. märtsil kell 10.00.
Katsetele registreerus kokku 237 õpilast, kellest vähemalt 30 õpilast ei tulnud kohale. Õpilased tulid kohale nii Tallinnast - näiteks Saksa ja Nõmme gümnaasiumist ning Rahumäe ja Kalamaja põhikoolist - kui ka Pärnust, Märjamaalt ja Avinurmest. Õpilasi oli kokku tulnud väga palju erinevaid kuid oli tüdrukute ülekaal.
Tulemused selguvad 6. aprillil ehk homme ning peale seda tuleb vestluste aeg, peale mida otsustatakse meie kooli järgmise aasta rebased.
Soovime kõigile edu homseks ja ka vestluseks!

reede, 26. märts 2010

Tantsuvõistlus.

Selle kooliaasta tantsuvõistlusest võttis osa kaheksa klassi.
Võistlejad põhikoolis olid - 5.a, 5.b, 5.c, 8.a ja 7.c nendest parimaks valiti 5.a kes olid teinud oma tantsu Ke$ha Tik Tok'i järgi.
Gümnaasiumi arvestuses võitis 12.b, kes sai ühtlasi ka rahva lemmikuks tantsuga mille taustalauluks oli Michael Jackson'i "Smooth Criminal". Gümnaasiumist osalesid veel 10.b ja 11.a.

Žuriis olid Siret Sarv, Marje Nurk, Lagle Matto, Viljar Laasi ning Sirje Volmer.

teisipäev, 16. märts 2010

15. - 19. märts.

Meie kooli keldrikorrusel on sel nädalal üleval kunstnik Kati Kerstna näitus "Õnnelik elu", mis käsitleb e-ainete teemat meie toidulaual. Näitus on juba rännanud mitmes erinevas Eesti koolis ja pärast koolivaheaega rändab edasi Rocca al Mare kooli.

Siit saab vaadata selle näituse kohta slaidshow'd ( tehtud õpetaja Tiina Perovskaja poolt ).

esmaspäev, 15. märts 2010

"Klapid Eest! Eyes Wide Open!"

Terve selle nädala annavad valitud tunde gümnaasiumile praktikandid Gruusiast ja Venemaalt. Nad teevad seda "Klapid Eest! Eyes Wide Open!" raames.

“Klapid Eest! Eyes Wide Open!” on alternatiivsust, multikultuurilisust ja tolerantsust edendav hariduprojekt välispraktikantidelt gümnaasiuminoortele.
Inimesed tarbivad iga päev – õhku, vett, armastust, teisi inimesi, toitu, jooke, riideid… Kui tihti me aga endalt küsime, milline on selle tarbimise laiem mõju? Oleme kõik kuulnud liigtarbimisest, mis on saanud globaalprobleemiks, mõjutades kõiki meid planeedil Maa.
Elame ühiskonnas, kus inimese edukust hinnatakse asjades, mida ta omab, mitte selle järgi, kes ta tegelikult on või millise lisaväärtuse ta oma tööga luua suudab. Eriti tugev mõju on taolisel väärarusaamal aga noortele, mitte veel täielikult väljakujunenud isiksustele. “Klapid Eest! Eyes Wide Open!” on välja töötatud just selleks, et panna noori oma tarbimisharjumuste üle mõtlema ning seeläbi oma käitumist muutma.


Rohkem informatsiooni saab selle projekti kohta EWO koduleheküljelt - http://www.aiesec.ee/ewo/

Täna tutvustasid Venemaa ja Gruusia meediat ja meediavahendeid Yulia Voronova ja Liliana Gureshidze. Nad rääkisid milliseid ajakirju-ajalehti, telekanaleid ja raadiojaamasid on nende kodumaadel. Lisaks veel, et mis on populaarsed netileheküljed. Liliana Gureshidze ütles, et tema meelest on Gruusias ainukene politiilise mõju alt väljas olev meediaväljund raadio kuid kõik teised alluvad poliitilisele mõjule ning kirjutavad täpselt seda, mis hetkel sobilik ja vastasleeri mõjutav on.

Peale põgusat tutvustust jagasid nad klassi rühmadeks ning iga rühm pidi valmistama enda ajalehe-ajakirja. Ideid ning teostusi oli klasside peale kokku väga palju erinevaid - kultuurilehest kuni spordileheni, samuti ei puudunud ka kollased ajakirjad.






Samuti võis näha meie kooli teise korruse teleka all väikest skulptuurinäitust. Kõik kujud olid valmistatud meie kooli õpilaste poolt. Kui ka sina soovid kätt proovida ning teha midagi sarnast siis informatsiooni saad - http://www.dannebrog.ee/

laupäev, 13. märts 2010

12.03.10

Reedel toimus meie koolis nii mõndagi - koolimajas võis näha ringi jalutamas võrkpalli mängijad Lätist ja Leedust, esimese klassi lapsed pidasid koolihoovis lumepäeva ning õhtul külastasid meie kooli vanemad koos oma lastega, kellest võivad saada järgmisest kooliaastast meie koolikaaslased.

Mõned pildid esimese klassi lõbusast lumepäevast -







neljapäev, 11. märts 2010

Matemaatikanädal.

1. - 5. märts toimus meie koolis matemaatikanädal seoses ülemaailmse matemaatikapäevaga mis oli 3. märtsil.
Sel nädalal pandi kõik meie kooli vanemad ja nooremad kasutama oma loogikat erinevatel viktoriinidel ning mängudel.

Esmaspäeval lahendasid kõik õpilased esimesest klassist kuni kaheteistkümnenda klassini välja sudokusid. Nooremate hulgast olid parimad 3.b klassi õpilased ning vanemadest olid parimad 12.a klassi õpilased.

Neljapäeval toimus meie koolis ülelinnaline võistlus "Nuputa", kus osales 5. - 7. klassini kokku lausa 79 võistkonda. Meie kooli 5. - 6. klassi õpilaste võistkond sai seitsmenda koha ning 7. klassi võistkond sai kümnenda koha.

Reede oli GG päev ehk Gomoku ja geomeetria päev.
Gomokus olid esikolmikus Martin Hõbemägi, Villem Mesila ja Ardo Lillemaa.

esmaspäev, 8. märts 2010

Vene keele päev


Esmaspäeval 8. märts leidis aset juba traditsiooniks saanud vene keele päev.

Üritusel osalevad lauluga kõik meie koolis vene keelt õppivad noored .


Iga aasta valitakse ka parim esineja. Sel aastal osutus selleks 12 b klass lauluga "Kalinka"










Teised osalejad: