esmaspäev, 15. veebruar 2010

Andres Tarand Lillekülas



Täna külastas meie kooli tuntud Eesti poliitik, aastatel 1994-95 Eesti peaministri positsioonil töötanud Andres Tarand. Gümnaasiumiõpilastele peetud kõnes, mille juhatas sisse õpetaja Kukkemelk, andis Tarand võrdlemisi detailse ülevaate Eesti ajaloost terve 20. sajandi jooksul - Tartu rahu sõlmimisest kuni Nõukogude Liidu kokkuvarisemiseni. Juttu oli paljudest Eesti afäärides olulist rolli mänginud isikutest ja muudest telgitagustest. Peale kõne lõppu otsustas Tarand kooli poolt tänutäheks saadud kommipaki lahkelt ära jagada, kuna tegu ei ole just kõige suurema kommisööjaga.

SÕBRAPÄEV TLG-s!

Täna 15.veebuaril tähistas Tallinna Lilleküla Gümnaasium sõbrapäeva. Kooli ehtisid sümboolsed värvilised südamekesed, mis lõid valentinipäeva meeleolu kõigis.

Õpilased müüsid 2. korruse koridoris enda valimistatud koogikesi ja küpsiseid.



Sõprapäeva postkastis käis läbi üle saja erineva kaardi, mida saadeti nii õpilastele kui ka õpetajatele.


Osad õpilased liikusid ringi korvidega, kus sai vastavalt oma tähtkujule leida horoskoobi, et ennustada, mida uut ja põnevat toob sõbrapäev ning alanud valge tiigri aasta.

Koolis valitses täna eriti sõbralik meeleolu ning ühel vahetunnil lasti muusikat, mis kõigi hinge puges.




kolmapäev, 10. veebruar 2010

Inglise keele päev

11B klass

11A klass.

Täna 10.02.2010 toimus 6-nda tunni ajal aulas inglise keele päev, mille raames gümnaasiumiklassid üksteisest mõõtu võtsid. Kõik esinejad olid väga hästi ette valmistunud ja ka publik oli õiges meeleolus, mille tulemusena toimus vägev show. Võitjad selgitasid hindeid andes gümnaasiumiklassid ise, hindeid lugesid kokku matemaatikaõpetajad. Parimateks osutusid võrdsete häältearvuga 11A klassi poisid lauluga O-Zone "Numa Numa" ja 11B klass The Village People lauluga "YMCA". Võitjatele oli kingituseks ja tänutäheks suur ja maitsev kirssidega kook.


teisipäev, 9. veebruar 2010

Safer Internet Day 2010

Täna tähistas ka meie kool turvalisema interneti päeva.
Selleks puhuks oli kolmanda tunni ajal koolis Raido Orumets, kes andis väga ülevaatliku ning põneva loengu interneti ohtudest ja nende ennetamisest. Raido Orumets oli meie kooli tulnud F-Secure Tugikeskusest ning tema põhisõnum oli ''Think B4 You Post''. Õpilased said teada huvitavaid fakte ning kõigil tundus olevat põnev. Kahele küsimuse esitajale oli ka kingituseks väga praktiline mälupulk.

Raido Orumets



Loengut kuulasid 9.-11. klassi õpilased.

Esitasime peale loengut küsimuse 11a klassi õpilastele:

''Kas Sa oled internetti kasutades tundnud end olevat ohus?''
  • JAH- vastas 10 õpilast
  • EI- vastas 8 õpilast
  • EI TEA- vastas 1 õpilane


PEA MEELES!

1.Ära salvesta avalikes arvutites oma isiklikke paroole!
2. Ära jaga oma paroole teiste isikutega!
3. Kaitse oma arvutit!
4. Ära räägi võõrastele isikutele endast kõike!
5. Ära ava tundmatuid e-maile!

pühapäev, 7. veebruar 2010

Soome keele päev

Reedel, 5. veebruaril leidis aset Soome keele päev. Ürituse juhatas sisse meie oma Madean Altsoo ning peale seda said sõna Soome saatkonna esindajad, kes tutvustasid õpilastele mõningaid uusi ja põnevaid raamatuid, mis nüüd meie kooli raamatukogus kõikidele huvilistele kättesaadaval on. Peale varem Aasta Õpetaja tiitliga autasustatud Ebe Talpseppa kiidusõnu nii meie kooli, kui ka meie Soome keele õpetajate kohta, said õpilased põgusa ülevaate Soome ajaloost ning poeedist Johan Runeberg.



Peale seda oli lava meie kooli esinejate päralt - otsa tõmbas julgelt lahti 10. a klass lauluga ''Ma armastan luuserit'' ning peale seda oli järg 12. b käes, kelle näidendi sisu ei oska artikli autor teatud raskendavate asjaolude* tõttu kahjuks kuidagi kommenteerida. Sellele järgnes 11. a klassi versioon laulust ''Hard Rock Halleluja'' ning 11. b klass lauluga ''Tädi Monika''. Peale 10. b klassi etteastet oli see blogija samuti täiesti nõutu, aga publiku reaktsiooni arvesse võttes oli etendus kindlasti õnnestunud. Üritusele pani punkti 12. a klass, kes olid valinud laulu ''Rahutu tuhkatriinu''.

Hiljem selgusid ka 3 parimat:


#1 - 12B


#2 - 10B


#3 - 11A

* - artikli autor ei räägi sõnagi soome keelt